Bedre Bad - Bedre Energi - jordvarme

Brug for hjælp? – kontakt os i dag:

Jan og Christian Hjelm Henriksen

Jordvarme – Få del i alle fordelene

En af de billigste måder at varme dit hus op er jordvarme, her får du varmen direkte fra jorden. Ved hjælp af nedgravede varmeslanger under græsplænen ledes varmen ind i huset. Med et varmepumpeanlæg sparer du op til 50 % på varmeregningen og er samtidig med til at reducere CO²-udslippet med op til 65 % i forhold til fossile brændstoffer. Bedre Bad – Bedre Energi Aarhus, Hjelm & Henriksen kan hjælpe dig med at vælge det helt rigtige jordvarmeanlæg til dig og din familie. Vi installerer naturligvis også anlægget korrekt og instruerer dig i hvordan og hvorledes jordvarme anlægget virker.

Har du planer om at bygge ny bolig – eller har du et gammelt oliefyr – er et varmepumpeanlæg et attraktivt alternativ til opvarmning med olie, fjernvarme, el eller gas. Så kunne et jordvarmeanlæg måske være noget for dig.

Bedre Bad - Bedre Energi - sommerhuse

Sådan fungerer et jordvarmeanlæg

Jorden er altid varm og genererer dermed varme. Det er som oftest bare et spørgsmål om hvor dybt man graver før man finder varmen og dermed sin varmekilde til huset. Når vi installerer et jordvarmeanlæg på din grund, så graver vi ned i en dybde som er frostfri. Det vil som typisk være 1 meter nede eller 1,5 meter nede. Her lægges rørene så ned og fyldes med vand som automatisk bliver varmet op, og dermed genererer varmen til rørene i dine radiatorer indvendigt i hjemmet. Det er meget simpelt og ligetil og det sikrer dig en billig varmekilde, som er konsekvent.

Herefter fungerer jordvarmepumpen mere eller mindre som et køleskab. Køleskabet flytter, som du ved varmen inde fra skabet, og afleverer den ude på skabets bagside. Her er den markante forskel dog, at varmepumpen virker modsat. Den tager nemlig, som sagt varmen fra jorden, og flytter den ind i boligens varmtvandsbeholder eller ud i radiatorerne.

Det foregår ved at varmen flyttes via en kompressor, og det er faktisk kompresserne, som har givet navnet til varmepumper. Denne proces er mere eller mindre ens uanset hvilken varmepumpe, som du har installeret. Forskellen består i hvorfra du henter varmen.

Bedre Bad - Bedre Energi - regndråber

Hvad kræver det at få installeret et jordvarmeanlæg?

Vi får ofte spørgsmålet: Skal man ikke bruge en kæmpe have, før man kan få installeret jordvarme?

Nej, det behøves man faktisk ikke. Den typiske jordvarmeløsning foregår ved at grave ca. 300 meter slange ned i jorden. Har man ikke haven til dette projekt, så findes der faktisk en anden løsning. Det er nemlig også muligt at hente jordvarmen via nogle lodrette varmerør. Disse rør graves 100-150 meter direkte ned i jorden, og tillader jordvarmeanlæg på mindre grunde. Denne løsning er typisk noget dyrere end ”almindelige” jordvarmeløsninger.

Hvis du er i tvivl om hvilken jordvarmeløsning, som passer bedst til din grund, så kontakt os. Vi har mange års erfaring med anlægning af jordvarmeanlæg, og kan give dig professionel rådgivning.

Metro Therm - varmepumpe - Bedre Bad

Luft til vand-varmepumpen er alternativet til jordvarme

Med en luft til vand-varmepumpe kan du også opleve betydelige besparelser på varmebudgettet. Luft til vand-varmepumper benyttes allerede i tusindvis af helårshuse, hvor de effektivt opvarmer boligen og brugsvandet. Luft/vand-varmepumper er et godt alternativ til boliger, hvor jordvarme ikke er muligt at etablere.

Kort fortalt er princippet i en luft til vand-varmepumpe, at den udnytter varmen i udeluften og genbruger den til at varme boligen og brugsvandet op med. Luft til vand-varmepumper er en god økonomisk totalløsning til opvarmning af boligen og varmt brugsvand.

Hjelm & Henriksen kan hjælpe dig med, og rådgive om etablering af varmepumper. Vi står også klar til at hjælpe med papirarbejdet, som bl.a. er nødvendigt i forbindelse med ansøgning til kommunen. Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak.

Jordvarme eller luft til vand – Hvad koster de forskellige varmepumpeløsninger?

  • Et typisk jordvarmeanlæg koster (foruden eventuelle radiatorer) gerne mellem 120.000-170.000 kr. Det skyldes at jordslangerne/de lodrette rør skal graves ned, og der skal opsættes en enhed med pumpe, kompressor, varmeveksler, ventiler og andet automatik.
  • Luft til vand varmepumpen er rent installationsmæssigt en billigere løsning. Typisk ligger prisen omkring 100.000-120.000 kr. Dog er denne varmepumpe ikke lige så stabil og effektiv, som et jordvarmeanlæg, da temperaturforskellene i udeluften svinger væsentligt mere end jordens faste temperatur.
close
Din bestilling
close
Udfyld kontaktoplysninger
close
Navn
Email
Telefon
Adresse
Postnummer
By
OBS!
Dette er en bestilling, som først er bindende, når vi har bekræftet din ordre. Priserne er inkl. levering og montering. Du modtager først en faktura efter vi har leveret og monteret din bestilte løsning. Vi kontakter dig inden for 1 hverdag om leveringstidspunkt, der passer dig, og evt. særlige forhold samt den endelige pris.